Om Wilma och B&K Hund

Mitt namn är Wilma och jag driver företaget Bernsköld & Karlsson. AKA B&K Hund. 

Tanken på att jobba med hundar kommer från familjens hund Dino. Att bli hundfrisör väcktes när jag valde att börja klippa Dino för att han helt enkelt inte klarade av stressen han hade hos hundfrisören. Efter ett traumatiskt första besök förstördes hela hans upplevelse och det kommer nog tyvärr sitta i resten av hans liv. 

Jag kommer aldrig ge upp på att hitta en lösning för honom. Vi har jobbat oss fram sakta men säkert och jag kan idag klippa honom, mestadels utan problem! Vi ser de små framstegen och tar det i den takt han tycker är ok. Allt jag har lärt mig av honom tar jag såklart med mig. För mig är det superviktigt att lyssna på hundens signaler och samarbeta med hunden så att allt känns okej för båda. Utan det har jag nog inte kommit så långt som jag gjort tillsammans med Dino.

Jag jobbar med visionen att alla hundar ska tycka det är okej att komma till mig, hundfrisören. Helst skulle man ju vilja att alla hundar skulle älska det, men som för oss människor tycker alla olika och tycker om vissa saker mer än andra. 

Hos mig får hunden vara hund! Hunden får uttrycka sina känslor och säga ifrån om något känns läskigt eller obehagligt, jag lyssnar på det. Pauser, belöningar, lek och soffhäng ingår i alla mina tjänster. Självklart anpassas dessa från hund till hund. 

Jag tar enbart emot en hund åt gången, undantag om fler hundar är från samma familj och är trygga med varandra. Detta för att jag ska kunna fokusera fullt ut på hunden och skapa ett så stressfritt besök som möjligt. Jag har även Adaptil i min salong för att skapa en trygghetskänsla.

Nu står dörren öppen till min salong med visionen att bli bäst på det jag gör och att hitta rätt väg med alla hundar jag får in. Detta för att just din hund ska trivas hos mig.

Utbildningar & Föreläsningar värda att nämna

2023-2024 September - Februari, Hundpsykologutbildning - Hundutbildningsgruppen - David Selin med flera
2024 Februari - Masterclass Asian Fusion - Hundmodelandet - Daria Sternina
2024 Februari - Vidareutbildning, Klippning av tex labradoodle - LännaHundTrim
2024 Januari - Motionera din valp, Webbaserad - Veterinär Molin
2023 December - Kastrering av friska hundar, Webbaserad - Veterinär Molin
2023 September - Naturliga Beteenden, Webbaserad - Hundutbildningsgruppen, David Selin
2023 September - Hjälp din hund inför frisörbesöken, Webbaserad - EpicDog, Petra Jongen
2023 - April & Oktober - Harmonisk Hundsalong steg 1&2, Klicka Hunden - Therese Welander
2022 - Hundfrisörutbildning - Dog Planet, Stockholm